Vollenbroek Betonbouw Didam BV

Project: Noordgebouw Utrecht

Uitgevoerd door:
Ronald en Robin Vollenbroek
Opdrachtgever:
Dura Vermeer
Jaar van uitvoering:
2017
Bouwtijd:
40 weken
Omschrijving:

Vollenbroek Betonbouw realiseert de betonbouw in samenwerking met Dura Vermeer. Speerpunten zijn: kwaliteit, veiligheid en snelheid. Vollenbroek betonbouw levert het materieel voor de wanden en ondersteuningen voor de vloeren en draagt zorg voor de uitvoering van het betonwerk.

Het Noordgebouw wordt vanaf 2018 de plek waar wonen, werken, ontmoeten, kennisdelen en netwerken samenkomen. Het concept voor het Noordgebouw sluit aan bij de gedachte van een 'Urban Hub'. Ontmoeten, kennisdelen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het concept past bij de toenemende behoefte om vernieuwend te werken en te wonen. Met 'U24 - the Third Place' zorgt het Noordgebouw voor de verbinding tussen privé en werk, en voor een ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie kenniswerkers.

Het gebouw bestaat uit:
Hotel: 162 kamers, restaurant, bar en welness
Kantoor: 8.000 m2 (met vergaderfaciliteiten)
Wonen: 16 appartementen
Winkels: 3100 m2

De totale oppervlakte van het gebouw is circa 22.700 m2 bvo.

Publieksfuncties komen zowel op straatniveau bij de entree van de Noordertunnel als aan het Stationsplein. Het gebouw heeft een basishoogte van 25 meter, met accenten tot maximaal 38 meter.

Het gebouw wordt ontwikkeld door ontwikkelcombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed en Vorm ontwikkeling). In 2014 tekenden de gemeente Utrecht en het consortium hiervoor het contact.